dijous, 21 de gener del 2010

L'ESQUÍ ALPÍ


L'esquí es un esport que consisteix en el desplaçament per la neu amb l'ajuda de dos taules subjectes a les botes de l'esquiador (esquís). Els primers indicis de l'existència d'aquest esport es remunten a l'any 2500 Ac. Són uns gravats de pedra descobert a l'illa de Rodody on es pot veure un esquiador caçant.


Per a molta gent, "esquiar als Pirineus" vol dir esquí alpí d'entreteniment on es visita una estació d'esquí als Pirineus, compra els forfets, s'abriga, es posa les botes d'esqui, els esquis, els bastons i puja fins el cim amb un remontador o fen esqui de fons. Al arribar-hi l'esquiador comença el descens. no és un esport fàcil ja que simplement es baixar una pista en baixada controlant la velocitat nomes amb el propi moviment de lesquiador. Si no es tè practica la velocitat que es pren pot descontrolar-se i esdevenir excessiva caient en el millor dels casos o colisionant contra algun arbre, pedra o un altre esuiador.

Una persona que mai a experimentat una baixada d'esquí als Pirineus pot preguntar-se quina gràcia té aquest esport i mes coneixent la inestabilitat de baixar una muntanya a tota velocitat només mantingut per dos fustes. És cert que hi ha un gran risc esquiant als Pirineus però per això és precisament per el que és un "esport de risc" apart de que és part de l'atractiu daquest esport. Per molt simple que sembli, després de tot, transport terrestre més ràpid que no utilitza cap tipus d'assistència mecànica o automatica. Un altre gran atractiu que aquest esport té es la cordinacio necessaria, la gran velocitat que s'agafa i la gran unió entre cos i ment que s'aconsegueix en aquest esport, ja que el cos es deixa portar per el descens, pero la ment en tot moment controla cada cosa que passa al voltant. Una experiència com aquesta pot resultar en una gran sensació de plenitud amb un mateix.

2 comentaris:

COMENTA COMENTA COMENTA COMENTAAA!!!